Big Green Egg


Šťavnatý steak? Pizza? Uzený losos? Smažená vejce? Čerstvě upečený chléb? Dušená zelenina? Koláč?

ANO! Cokoliv z toho a ještě mnohem více.

Neradi čtete? Podívejte se na video:

Kompletní informace včetně cen jsou ZDE.

Kouzlo tohoto neuvěřitelně komplexního a zároveň variabilního zařízení na venkovní vaření tkví v kombinaci několika věcí.

Výjimečně kvalitní keramika

Ta je schopna akumulovat velké množství tepelné energie, kterou pak rovnoměrným sáláním uvolňuje na připravované pokrmy. Ty jsou pak v souvislosti s dokonalou cirkulací vzduchu neuvěřitelně křehké a rovnoměrně připravené.

Přesné regulování teploty

Věc u běžných grilů a pecí velmi obtížná, nicméně pro přípravu pokrmů nadmíru důležitá. S BigGreenEgg to zvládne každý. Přivíráním přívodu vzduchu pod topeništěm a regulací komínku na vrchu jste po krátké době schopni regulovat teplotu pokud ne po jednotkách stupňů tak po desítkách stupňů stoprocentně. Takto nastavenou teplotu navíc BigGreenEgg udržuje dlouhou dobu, v podstatě dokud nevyhoří dřevěné uhlí.

Čistý a úsporný provoz

Jednoduše ovladatelný mechanismus spodního a horního zavírání navíc umožňuje při dokončení vaření jednoduše oba průduchy zcela uzavřít, uhlí následně uhasne a lze ho opětovným zapálením použít příště.

Přestože originální dřevěné uhlí BigGreenEgg patří mezi to dražší, svojí nadprůměrnou kvalitou dosahuje velmi vysoké výhřevnosti, svojí čistotou a převahou větších kusů a absencí množství uhelného prachu Vás přesvědčí, že toto uhlí Vašemu pokrmu v žádném případě neublíží. Vnitřek Vašeho BigGreenEgg navíc nebude nikdy plný černých sazí a vynášení popela bude občasnou záležitostí.

Odolnost

BigGreenEgg dává doživotní záruku na všechny keramické díly. Použitá keramika je výjimečně odolná nejen vysokým teplotám, ale rovněž teplotním výkyvům. Zařízení je tak běžně použitelné i v zimním období.

Rychlost

Proces přípravy BigGreenEgg pro vaření je velmi jednoduchý a rychlý. Nasypeme dřevěné uhlí, zapálíme ho, otevřeme přívod vzduchu i komínek naplno a cca za 15 minut začínáme vařit! Po skončení jednoduše zavřeme spodní přívod vzduchu a horní komínek a je hotovo. Uhlí po chvíli přestane hořet a zůstane uvnitř použitelné pro příští vaření.

Vzhled

Posuzování vzhledu je věcí naprosto individuální, nám padl do oka a máme ho rádi i když je zrovna studené…:) Každopádně to asi nikdy nebude věc, na kterou narazíte na každém rohu…

Související obrázky: